מתי לכתוב ? איך כותבים סיפור ?

כתיבה. תיקונים, גרסאות, שכתובים. איך כותבים סיפור ? המון עבודה. בימינו לפחות מהעתקה אנו פטורים.

איך כותבים סיפור. לב טולסטוי נהג לכתוב כל בוקר. לאחר זאת, בסביבות השעה שתיים עשרה הוא יצא לטיול רגלי בפארק האחוזה שלו ב"יסנאיה פוליאנה". בסוף המאה ה-19 לא היו מחשבים כמובן. גם מכונות כתיבה מכניות עוד לא נוצרו. טולסטוי כתב בכתב ידו. בלילה אשתו סופיה העתיקה את התיקונים והשכתובים. כך חזר כל לילה.

איך כותבים סיפור – הכותב תמיד לבד?

איך כותבים סיפור ?

יש מי שכותב. יומן, אוטוביוגרפיה, רומן. ויש מי שמלווה, מעודד, תומך, מחזיק את היד. קורא ראשון. קוראת ראשונה.

מדברי סופיה טולסטוי שהעתיקה כל חייה טיוטות של בעלה לב טולסטוי. היא הייתה לו עוזרת ויעוצת ביצירתו. אך גם עשתה את המלאכה שנחשבה אז למלאכה גברית בניהול האחוזה. בין לבין גם ילדה לו אחד עשרה ילדים:

"עכשיו שתיים בלילה, עד עכשיו העתקתי. עבודה נורא משעממת וקשה. כיוון שכל מה שהעתקתי היום בוודאי ימחק מחר ולב ניקולאייביץ' יכתוב את הכל מחדש. איזו סבלנות יש לו! איזו חריצות יוצאות מן הכלל!". 15 ביולי 1897

סופיה לא רק שימשה בתפקיד הקלדנית של המאה ה-19. היא הייתה אישה משכילה, ידעה מספר שפות. טולסטוי התייעץ אתה בעיצוב הדמויות. נהוג לומר שהאהבה הנלהבת של ליובין לקיטי ברומן "אנה קרנינה" ניזונה ממערכת היחסים שבין בני הזוג טולסטוי בשנים הראשונות לנישואיהם.

במוזיאון לב טולסטוי בחַמוֹבְניקי

במוזיאון המוקדש ללב טולסטוי במוסקווה מוצגות הטיוטות של כתבי יד. "המלחמה ושלום" ו"אנה קרנינה" שכתובות בכתב יד. עם התיקונים והמחיקות. אין ספור גרסאות.

לקביעת פגישה אישית ללא תשלום

לראות חוות דעת של לקוחות של מירי ליטווק

נגישות