איך בוחרים תמונות לכתיבת סיפור
איך בוחרים תמונות לכתיבת סיפור ? התהליך דומה לבחירת שם, כותרת. קודם כותבים את הסיפור. אחרי שהסיפור מגובש דיו ומתרחק מתודעת הכותב, רק אז אפשר למצוא כיצד הוא יקרא. כך גם התמונות. כשהסיפור ישנו מתחילים לבחור את התמונות.
לא להיתפס לנוסטלגיה – איך בוחרים תמונות לכתיבת סיפור
התמונות הן רבות ומגוונות. לכן יש חשק להכניס את כולם. שימו לב, הרבה פעמים אנו נוטים להתעכב על התמונות שמדברות אלינו מכיוון שהן מציגות את האנשים שאנחנו אוהבים. הן מכילות זיכרון, מעין נוסטלגיה. כל אחד יאהב לראות את התמונה של עצמו בנעוריו. "אה, הייתי צעיר, חסון, יפה תואר…" זה נעים לראות.
ההתאמה לליבת הסיפור – היא החשובה
אנו נהנים לראות שוב ושוב את התמונות שמנציחות את הרגעים הנעימים: החתונה של הילדים, לידת הנכד. אולם חשוב שנשאל את עצמנו ברגע בחירת התמונה האם היא אכן קשורה בקשר אמיץ לתוכן הספר כולו.
אל תסטו לסנטימנטליות! תחשבו: מה המרכז של הספר? מה המוקד שלו? הנושא המרכזי צריך לבוא לידי ביטוי בהרכב התמונות.
לכל סיפור יש ליבה. מה המרכז של הסיפור: המלחמה? השירות הצבאי? הפעילות הפוליטית? המעבר בין ארצות? מימוש מקצועי? אל תשכחו לתת ביטוי לנושא באמצעות תמונות, אם ישנן.
השתדלו להימנע מתמונות של תינוקות, תמונות ילדות. אליכם זה מדבר. אך לא כך לגבי אדם שיקח את הספר לידיו והוא אינו מכיר את הדמויות שעל גבי התמונות.
איכות התמונות
חשוב להתחשב באיכות התמונות כאשר בוחרים תמונות לסיפור כולו. לעתים התמונות מרגשות, אך האם איכות התמונה תוכל לעמוד בדרישות הדפוס? תמונה דהויה ומהוה שאתם יודעים מה היא מציגה מכיוון שהיא נמצאת אצלכם בזיכרון זה שנים רבות, לא תשפיע לטובה על מתאר הספר בכללותו.
לא בכל מחיר.