לא הכל בסיפור אחד טיפים לכתיבת סיפור חיים
אל תנסו להכניס בסיפור את הכל: כל החיים, כל הרגשות, כל החוויות. טיפים לכתיבת סיפור חיים. כתיבה במיוחד של סיפור חיים היא בעיקר למחוק. טיפים לכתיבת סיפור. "אם זה לפתן, זה צריך להיות בסיר נפרד", אמרה הסופרת גבריאלה אביגור-רותם. בדיוק כך! אחד מטיפים לכתיבת סיפור – יש לכם רשמים, זיכרונות שממלאים לכם את הראש, את הלב, שרודפים אחריכם ומבקשים לצאת החוצה? בסדר. תוציאו את כולם. אך לא הכל באותו מקום.
היכולת למחוק
היכולת למחוק – היא החשובה ביותר לכותב סיפורת. האומץ למחוק, האופי למחוק… נכון, זה קשה. כתבתם, עמלתם? זה היה קשה כל כך! עד שהצלחתי לשבת, לארגן את עצמי, לייחד את הזמן מחיי יומיום, מהעבודה. הכתיבה מעוררת נפשית, היא מעלה זיכרונות, כאבים, קשיים, עלבונות. אולם אם לא תצליחו למחוק ולזקק את הטקסט, לעולם לא תגיעו לא רק טקסט טוב, אף לא לטקסט בהיר ונוח שיגיע לקורא.
עריכת הכתוב – זה העיקר
העריכה – זאת עיקר העבודה של כותב סיפורת, והיא זו שלוקחת גם את רוב הזמן ואת רוב הכוחות. הכתיבה עצמה היא תהליך מרפא, תהליך של קטרזיס. הדברים נשפכים מהלב בלי חשבון, בלי מעצור אך גם בלי סדר. תהליך הכתיבה מעניק תחושה של התרוקנות, הקלה. רבים מהסופרים כתבו והעידו על כך. ז'אן ז'נה הצרפתי אף נהג להשתמש במושג "ריקוּן" שנהוג להשתמש במכונאות רכב. "כשאני כותב אני לא מקפיד על כלום, אני כותב עם שגיאות כתיב…", המעיד הסופר חיים באר. "אחר כך אני מניח את הטקסט קצת "לנוח", מספר המשורר אשר רייך.
כדי לערוך את הטקסט יש צורך לראות אותו באור ביקורתי, להתרחק מהרגשות שהוא מעורר. לכך דרוש זמן. ואחר כך – לעבודה!
לפגישת ייעוץ ללא תשלום צרו קשר
לדוגמאות כתיבה
לערוץ היו טיוב של מירי ליטווק