כל תמונה מעוררת זיכרונות
אנשים אוהבים לראות את עצמם צעירים ויפים. זה טבעי. אבל לא צריך לפול בפח הזה. ובכן, איך לבחור תמונות להוצאה לאור של סיפור חיים. לא כל תמונה שמעוררת זיכרונות נעימים חיונית לספר הביוגרפיה.
את מעלעלת באלבומים הישנים לקראת הפגישה לבחירת תמונות. הכל נראה לך קרוב, מוכר, חם ומלא זיכרונות. "הנה, כאן אני עם החברה' של הבריכה". "זה סיום הקורס של בריג'!". "אה, זה הבית הישן" – תמונה מהוה ולגמרי וורודה בגלל איכות הדפסה ירודה. "והנה אבא שלי! איך הוא היה חתיך!"
כשאתם מביטים בתמונות של עצמכם, הכל מדבר אליכם. הילדים, החברים מהעבודה, הבית, הטיולים בחוץ לארץ. אבל אי אפשר להכניס את כל האלבומים לספר. גם אם הוא אלבום מפואר וגם אם תקציבו גבוה.
לבחור תמונות לספר ביוגרפיה – שתים מכל תקופה
"תנסה לבחור שתים מכל תקופה", אני אמרתי ללקוח שמתקשה להחליט. "אחר כך נשב ונראה איזה מהתמונות חיוניות יותר לתוכן. ואיזה מהן טובות יותר מבחינת האיכות הטכנית. לא כל תמונה שמעוררת זיכרונות תראה טוב בהדפסה. את זה גם צריך לקחת בחשבון…
אנשים אוהבים לראות את עצמם צעירים ויפים. זה מובן. אבל כדי לתת פרספקטיבה, חשוב להכניס לספר ביוגרפיה לפחות תמונה עדכנית אחת.
תמונות של בני המשפחה – כמה צריך?
תמיד משמח לראות את התמונות של הילדים, של הנכדים והנינים. אבל אסור לשכוח שהספר לא מוקדש להם. חשוב לבחור תמונות לספר ביוגרפיה את התמונות שלך עצמך. כי זה הספר שלך.