כדאי שתדעו: ספר אישי זה תהליך רגשי.
אתם רוצים להוציא לאור ספר על החיים של ההורים? אתם רוצים שההורים יעלו זיכרונות? שיספרו? לאגד את סיפור חייהם בתור ספר מעוצב וחגיגי?
הזיכרונות חוזרים לחיים – ספר אישי
כדאי לתת את הדעת על כך שאיסוף החומרים לספר זה תהליך רגשי
שיחות ראיון, בחירת תמונות, תכנון מבנה הספר. כל אלה מעוררים זיכרונות, מחיים את העבר. לא כל הזיכרונות נעימים למספר. ודווקא את הדברים הקשים כדאי לדעת. להם בדרך כלל יש תפקיד משמעותי בעיצוב האירועים. עליהם כדאי שידעכו בני המשפחה הצעירים. או יידעו בעתיד. לפעמים הדובר מתעייף, מרגיש תשישות. הוא נתקף כעס ורוצה להימלט מכל העניין. לעזוב את הזיכרונות ולברוח. לפעמים הוא יכול להרגיש צער או החמצה. הוא נזכר בחוסר הצדק, בחוסר מזל. במהלך העבודה על הספר הוא גם פוגש את הטעויות שעשה. טעויות שהיה מעדיף אולי לשכוח. כי ספר אישי זה תהליך רגשי.
עבודה על ספר אישי קורת בזמן
תהליך עבודה לקראת הוצאה לאור של ספר על החיים לוקח זמן. אדם אינו מסוגל לספר את זיכרונותיו שעה אחר שעה ברצף. במיוחד אם הוא מבוגר ולא לגמרי בריא. אחרי שמספרים לעתים יש צורך ברגיעה. רוצים להתרחק מזה ולנוח. לתת לדברים לשקוע.
לכן אם חשקה נפשכם בספר אישי של אחד ההורים, עליכם לגלות רגישות, להיות קשובים. אתם אלה שאמורים להוות למשענת לדובר לאורך התהליך. זה לא קשה כל כך: לעקוב, להתעניין, ללוות.