אני לא כתבתי אף פעם, איך אני אכתוב ספר זיכרונות? מה בדיוק יכנס לספר? איך כדאי להתחיל? אני לא יודה מה יעניין את הקורא? מה חשוב? וממה להתחיל?
אלה שאלות שמטרידות כל אחד שרוצה להעלות על הכתב את סיפור חייו, סיפור משפחתו או לכתוב ספר על העיסוק מקצועי שלו.
אם אתם יכולים לכתוב ספר זיכרונות לבד – זה תמיד עדיף? נכון, הקושי גדול יותר. מפחיד יותר. האחריות גדולה יותר. אבל… התהליך אישי יותר, מעמיק יותר. מגלה לכם יותר דברים חשובים על עצמכם ועל העולם.
הזמן
והזמן? מה בקשר לזמן שהכתיבה לוקחת? מה משמעות הזמן בכל הסיפור? תכתבו לבד. זה טוב. אבל כמה זמן זה יקח? תהססו, תתלבטו. תניחו בצד לכמה שנים. כי יש עבודה חשובה. חדשה. שי משפחה, וזה שואב.
אתם צריכים את הספר לעבודה? אם כך כדאי יותר לתת למישהו מקצועי שיעבוד עליו. כך הוא יהיה מוכן במהירות. כך תוכלו גם להשתמש בו. מוצר נוסף בשרשרת המוצרים שאתם מציעים ללקוחות.
במקרה של ספר משפחה גם כך בדרך כלל נזכרים קצת מאוחר. הדמויות שכדאי להכליל את סיפוריהם בספר כבר לא צעירות ממילא. עם הגיל יכולת ההבעה מתחילה לרדת. אם לומר זאת בעדינות. חלק מבני המשפחה המבוגרים עלולים לעזוב אותנו אחרי שיגיעו ל-120. ומה אז? איחרתם לגמרי את המועד? ואז זה באמת בלתי הפיך. קשה לחשוב על כך. אבל זאת האמת.
והאיכות של ספר זיכרונות?
אם אתם כותבים לבד, אין ספק שזה יכול להיות ספר מצוין. אבל… יכול גם להיות שלא תהיו מרוצים ממנו. ואז אחרי כל השנים של לבטים, היסוסים ועבודה קשה, עם מה תשארו ביד? גם מן ההיבט הזה כדאי לשקול מעורבות של איש מקצוע.
בהצלחה לכולם!
הכתיבה משחררת!