אתם רוצים להוציא לאור ספר על עצמכם? אתם רוצים לעשות זאת בעזרת ראיון. מראיין יכתוב את סיפורכם?
קצת על הקשר בין המספר למראיין והכותב:
התהליך
חשוב מאוד שהספר יהיה כתוב היטב. בשפה רהוטה ובנאמנות. אך בתהליך כזה לפניכן בא הראיון. ומה חשיבותו? הדגש בראיון צריך להיות פחות על בילוי זמן נעים ויותר לדליית הפרטים הנחוצים למטרת הספר.
אווירה טובה והקשבה בראיון
כמובן יש צורך שתווצר אווירה טובה, הרגשה נוחה. אלה תנאים מוקדמים. כך המספר יפתח ויספר גם את הדברים שלא תמיד נוח לו לספר לילדיו ולאנשים הקרובים לו בסוגי המפגשים שחיי היומיום מזמנים לנו.
גילוי לב
לעתים המספר מבקש מילדיו הבוגרים לא להיות נוכחים בזמן הראיונות. ולמה? תהליך הראיון לקראת הוצאת ספר אישי – זאת פגישה עם עצמך בעצם. קצת כמו פגישה עם פסיכולוג. הכותבת היא מישהי מבחוץ. היא לא חלק מהחיים שלכם. היא באה להקשיב, להבין, להזדהות ולכתוב. אך אחרי שהספר הודפס היא לא עוד חלק מהחיים שלכם. כך מאפשרים חופש וגילוי לב מופלגים. אין השלכות. אין "לא נעים". המספר פטור מלדאוג למרואיין. אין לו יחסים אתו.
תהליך עמוק ולא חד צדדי – חשיבות הראיון
העבודה על ספר אישי הוא תהליך מורכב ולאו דווקא קצר. המספר מפקיד את עצמו בידי המראיינת והכתובת. והיא, כמו רופא מן הסוג הישן, בדומה לחבר ותיק, מאזינה, מקשיבה ומזדהה. תהליך מרתק, עמוק יותר ממה שחושבים ומעורבים בו רגשות רבים. המחשבות על העבר מעוררות תחושת הישג, אך גם נוגעות במקומות קשים וכואבים.
לסרטונים של מירי ליטווק – סופרת זיכרונות
לפגישה ראשונה חינם צרו קשר